שאלה יפה של תלמיד כיתה י', במהלך דיון על איזורים ירוקים המבצעים פוטוסינתזה ויוצרים סוכרים, תוך התייחסות לשטח פנים ביחס לנפח: לחסה שטח פנים עצום ביחס לנפח שלה, וכולו ירוק. איפה כל הסוכרים שנוצרים בחסה? לפי כמות הסוכרים הנוצרת בחסה, הייתי מצפה שהיא תהיה מאד מאד מתוקה! עד כאן שאלת התלמיד.
אמנם, ברור שלא כל הגלוקוז נשאר כסוכר ומוסיף מתיקות, אלא מפורק בתהליך הנשימה התאית. אבל כמות כל כך גדולה של סוכרים (בהנחה שבכל שטח הפנים נוצרים סוכרים) זה קצת חסר פרופורציות ביחס לירקות ולפירות אחרים…
אודה על תגובתכם, שלומית סרי, מורה לביולוגיה.