שלום, עשינו עבודת ביוחקר על השפעה של מיצים שונים על קצב ההשחמה האינזימטית. בדקנו את ההשפעה של קיווי, לימון, תפוז, קלמנטינה ורימון. הבנו שויטמין c הוא מעקב חומציות ולכן ע'מ לשער מהו המיץ שיימנע את ההשחמה בצורה הטובה ביותר, הוא המיץ עם הכמות הגדולה ביותר של ויטמין c. עפ האתר "מידע שימושי- ערכים תזונתיים במזון" ראינו כי קיווי יש 164 מ"ל. לימון 112 מ"ל תפוז 53 מ"ל קלמנטינה 36 מ"ל רימון 6 מ"ל. אך בניסוי ראינו כי קצב השחמה אינו לפי כמות הויטמין c, אלא קלמנטינה, תפוז, רימון, קיווי ואז הלימון. ולכן רצינו לדעת מהו הגורם הנוסף שמשפיע על קצב ההשחמה חוץ מהויטמין c?