כיצד נשמרת צורה הנטיפית של שוקולד צ`פס בזמן אפייה?

שלום,

אני מדריכה תלמידות בעבודת חקר במדעים כתה ט. תהינו כיצד נשמרת צורת הטיפה של השוקולד צ'יפס בהכנת עוגיות שוקולד צ'יפס, בדקנו ומצאנו שבתהליך האפייה "תוך הטיפה" מותך אך המעטפת של הטיפה שומרת על מצב יציב ולא נשפך. כיצד?

מדובר בשוקולד ציפס שקונים מוכן. הכנו את הבצק ואח"כ ערבבנו עם הבצק ויצרנו עוגיות, היות והעוגיות די שטוחות השוקולד ציפס בחלקו בולט החוצה. 

אפינו את השוקולד ציפס גם בנפרד ויצא אותו דבר. 

לא בדקנו בסוגי שוקולד שונים. הנחנו שבדרך כלל השוקולד נמרח ולא שומר על צורתו.

 

דילוג לתוכן