כיצד ניתן להסביר לתלמידים דנטורציה של ביצה לפי המודל החלקיקי?

ב"ה



בשער שלום,



בעקבות לימודינו את המודל החלקיקי ניגשו אלי מספר תלמידים עם שאלה: למדנו שכשמחממים חומר חלקיקיו מתרחקים זה מסזה, כוחות המשיכה שבין החלקיקים פוחתים ולכן ישנו בדרך כלל מעבר של מצבי צבירה ממוצק לנוזל ומנוזל לגז בחימום. עם זאת כשאנו מחממים ביצה היא מתקשה הוהופכת מנוזלית למוצקה. אני יודעת שהתשובה טמונה בדנטורציה של החלבון אך איך ניתן להסביר זאת לתלמידים על פי המבנה החלקיקי, כפי שנלמד בכיתה ז?



תודה, ליאורה

דילוג לתוכן