כיצד נבדוק קצב תסיסה ביין?

אני תלמידת כיתה יב' העושה ביוחקר בנושא תסיסת יין. אני צריכה לבדקו את הקשר בין ריכוזי השמרים לקצב התסיסה במיץ ענבים שנכין בעצממנו (נסחט ענבים) שאלתי מהי הדרך הנכונה לקביעת קצב התסיסה? כי ידוע לי שמסיסות הפחמן הדו חמצני במים גבוהה כך שייתכן מצב ובו כל מולקולת פד"ח שתתקבל בתסיסה תתמוסס במיץ ולא תפלט החוצה וגובה הקצף במבחנה לא ישתנה למרות שהתהליך יתקדם. האם רצויי למדוד את שינויי ה PH כתלות בתסיסה?

כתיבת תגובה