כיצד משפיעים מאכלים שונים על חומציות

שלום רב
אנחנו עושים חקר שבו אנו בודקים האם מאכלים טבעיים יכולים להוריד צרבת. לקחנו כוסות עם אותה כמות חומץ . מדדנו את החומציות בעזרת מד (PH (2.7 ואחר כך הוספנו לכל אחד תמיסה שבה המאכלים הבאים: שקדים טחונים, רסק מלפפונים חלב וסודה לשתיה. מדדנו שוב את החומציות וראינו שרק הסודה לשתיה השתנתה 7.2 כלומר בוצעה סתירה. בכל שאר המאכלים לא השתנתה כל כך החומציות- קיבלנו בסביבות 3.
אבל לפי הוכחות ביומיום אנשים אומרים שהם מסייעים להם בצרבת. בדקנו האם מאכלים אלו הם בסיסיים אך מתברר שהמלפפונים הם בסביבות 6.8 שזה לא בסיסי. מה יכולה להיות הסיבה שהם סותרים חומצות ? האם יש בהם מרכיב נוסף שמוריד חומציות?

תודה רבה
חגית

דילוג לתוכן