טמפרטורה אופטימלית של האנזים פנולאז

כחלק מניסוי לביוחקר בדקנו את השפעת הטמפרטורה על מהירות השחמת תפוח זהוב. השערתנו הייתה – ככל שרמת הטמפרטורה בסביבת התפוח תהיה גבוהה מן הטמפרטורה האופטימלית של האנזים הגורם להשחמת התפוח , כך מידת השחמת תפוחי העץ תפחת. (כיון שהאנזימים יעברו דנטורציה).

בשביל לבדוק השערה זו אנו צריכים לדעת: מהי הטמפרטורה האופטימלית של האנזימים המעורבים בתהליך ההשחמה האנזימטית הם ממשפחת הפוליפנולאוקסידאז (polyphenoloxidase) (PPO) ?

ועוד שאלה: האם תפוחים משחימים בטמפרטורה גבוהה ללא קשר לפעילות האנזימים?

כתיבת תגובה