חיסון צמחי

מחקרים שונים הראו כי ניתן לחסן עכברים ואדם ע"י אכילת מזון מהונדס המכיל גנים לאנטיגנים היוצרים נוגדנים בגוף.  לדוגמה בננות המחסנות נגד חלבון מנגיף צהבת B, תפוחי-אדמה המחסנים נגד חלבון של חיידק הגורם לשלשולים. שאלתי היא כיצד אפשר לחסן באנטיגנים חלבוניים דרך מערכת העיכול, הרי החלבונים מתפרקים? אשמח לקבל תשובה מעמיקה וקישורים למקורות מידע המסבירים את הנושא.


אני מכירה כמובן את חיסון הפוליו, בו מחסנים בנגיף מוחלש. האם ידוע מה מייחד "מבנה" כזה שלא מתפרק לגמרי ומאפשר אימונוגניות או שזה נקבע כיום רק ע"י ניסוי? 
אני יודעת  שיש לנו נוגדנים נגד חלק ממרכיבי המזון שאנו אוכלים, וזה קשור לאלרגיה שיש לאנשים מסוימים למרכיבי מזון שונים.   


תודה מראש
ליאורה 

כתיבת תגובה