חום כמוס

שלום
אני מורה המלמדת בכיתות חט"ב כימיה ופיזיקה וכן עוסקת בפיתוח חומרי למידה במכון ויצמן.
במסגרת הפיתוח וההוראה אני מנסה לבצע עקומת רתיחה של מים, כלומר לוקחת מים במצב צבירה מוצק, מחממת למים נוזליים ואז ממשיכה לחמם לרתיחה.
כשהמים מגיעים לרתיחה ואני ממשיכה לחמם לא רואים עליה בטמפרטורה של המים בגלל החום הכמוס.
בשלב ההתכה לעומת זאת – לא רואים את השלב של החום הכמוס בצורה כל כך ברורה. אם אני מתחילה את הניסוי מתערובת של מים וקרח, הטמפרטורה אמורה להישאר אפס מעלות עד שהקרח נעלם, אבל הטמפרטורה מתחילה לעלות די מהר למרות שיש עדיין קרח בכוס. אני משתמשת במערבל מגנטי לערבל את המים כדי לקבל טמפרטורה אחידה בכוס ובכל זאת קשה לראות את החום הכמוס בצורה ברורה בשלב ההתכה כמו בשלב הרתיחה.
האם יש לכך הסבר?
תודה
דבי

כתיבת תגובה