ערכתי ניסוי הבודק את השפעת הטמפרטורות על נביטת זרעי האפונה כאשר הטמפרטורות היו 8 מעלות , 25 מעלות ו40 מעלות. תוצאות הניסוי הראו כי הטמפרטורה האופטימלית עבור נביטת זרעי האפונה הייתה 25 מעלות כאשר הזרעים נבטו כעבור 4 ימים. ב-8 מעלות נבטו זרעי האפונה אך כעבור שלושה שבועות ובטמפרטורה של 40 מעלות נוצר עובש והזרעים לא נבטו. שאלתי היא מהו ההסבר המדעי לכך עבור זרעי האפונה בלבד.
האם קיים איזשהו מנגנון בזרעים אלו האחראי לכך שרק בטמפרטורות הללו התרחשה נביטה?
אשמח לתשובה מהירה שירי.