ושוב… שמרים

במסגרת המעבדה בביולוגיה נערך ניסוי אשר בדק מהו ריכוז מיץ המשמש שבו יהיה שיעור התסיסה הגבוה ביותר ( ניסוי 50, תשל"ה).


בניסוי נבדקו ריכוזים שונים של המיץ עם אותה כמות של תרחיף שמרים. התוצאות היו שיש ריכוז אופטימאלי של מיץ שבו שיעור התסיסה מקסימאלי (נבדק ע"י כמות פד"ח נפלטת).


שאלתי היא, איך ניתן להסביר את התוצאות בריכוזים אשר מעבר לריכוז האופטימלי- מדוע ריכוז גבוה של גלוקוז מאט את תהליך התסיסה?

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן