התפתחות חיידקים בחלב עמיד לעומת מפוסטר

שלום,

במסגרת ביוחקר בדקנו השפעת משך זמן שהיית חלב מפוסטר וחלב עמיד בטמפ' החדר על התפתחות החיידקים. המדידה התבצעה כל 24 שעות, במשך 5 ימים בעזרת מד PH וגם ע"י טיטרציה עם NaOH. השערתינו היתה שבחלב העמיד ההתפתחות תיהיה איטית יותר כיוון שחוסלו 100% מהחידקים שבו. קיבלנו תוצאות הפוכות. לאחר 72 שעות רמת ה PH  בחלב העמיד היתה נמוכה יותר (4.5) מאשר במפוסטר (5.5).

נשמח לקבל עזרה – כיצד ניתן להסביר תוצאות אלו?  

תודה רבה, מתן.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן