התפרקות הקפסולה של האדוויל בקיבה

שלום רב,
במסגרת מעבדת חקר בבית הספר הכנסנו קפסולות של אדוויל לתמיסות חומציות בריכוזים שונים של HCl וראינו שכל שריכוז החומצה גבוה יותר הקפסולה נפתחת תוך זמן קצר יותר.
לפי הרכיבים, הקפסולה עשויה מג'לטין, השאלה שלנו האם הג'לטין רק מתמוסס (התפרקות כוחות בין מולקולריים) או שזה גם עובר הידרוליזה (התפרקות קשרים קוולנטיים) בגלל הנוכחות של החומצה?
שאלה נוספת מהי נוסחת המבנה המדויקת של הג'ילטין שעשויה ממנו הקפסולה של האדוויל?
תודה
תמר

כתיבת תגובה