השפע מלחים על נביטה

לצורך עבודת ביוחקר, בה בדקנו השפעה של ריכוזי מלח שונים על נביטת זרעי צנונית נתקלנו בתוצאות מפתיעות.
בשונה מהשערתנו- ככל שריכוז המלח יהיה גבוה יותר, כך אחוז הנביטה יהיה קטן יותר.
גילינו שדווקא בריכוז מלח M 0.02 אחוז הנביטה היה הגבוה ביותר ולא בריכוז אפסי (מים מזוקקים).
התבקשנו להסביר זאת ואנו מתקשות למצוא תשובה מדעית לתוצאה.
(המורה נתנה לנו רמז שזה קשור לפעילות יונים בריכוז מלח נמוך אך אנו לא מוצאות מידע על כך), תוכלו בבקשה להסביר זאת לנו?

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן