השפעת ריכוז סודה לשתייה במצע על התרבות חיידקים (סטפילוקוקוס אלבוס)

ערכנו ניסוי בו בדקנו את השפעת ריכוזי סודה לשתיה במצע על התרבות חיידקים- סטפילוקוקוס אלבוס.
בדקנו ריכוזים שונים של סודה לשתיה וכמובן שראינו ירידה בהתרבות החיידקים ככל שריכוז הסודה לשתיה היה גבוה יותר.
במהלך עבודתינו ראינו כי הסודה לשתיה משפיעה על שני גורמים, רמת החומציות והמליחות ותהינו מה הגורם המשפיע.
הוספנו קבוצת ביקורת של מצע גידול עם ריכוז מלח בישול 3%.
הוספנו עוד קבוצת ביקורת עם רמת חומציות שווה ל 1M.

התוצאות שקיבלנו היו שהמליחות השפיעה יותר על רביית החיידקים. האם תוכלו לתת הסבר?

תודה מראש! 🙂

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן