היי
אני תלמיד לביולוגיה בתיכון ובמסגרת פרויקט הביוחקר חקרתי את השאלה שבכותרת. בהשערה שיערתי שככל שריכוז המלח יעלה, כך הנביטה תהיה יותר חריגה. עשיתי 5 חזרות ל6 טיפולים: ריכוז 0.5% מלח בישול במים מזוקקים, 1%, 1.5%, 2%, 2.5% ובקרה- ללא מלח בישול. בתוצאות הייתה סטיית תקן רצינית, שהעידה שאין באמת הבדל בריכוזים אלו ובהשפעות שלהם על נביטת החיטה. הייתי רוצה לקבל תשובה לשאלה- מדוע? והאם יש איזה בסיס ביולוגי לתוצאות שקיבלנו?