השפעת ריכוז מלחים במי השקייה על נביטת חיטה

היי
אני תלמיד לביולוגיה בתיכון ובמסגרת פרויקט הביוחקר חקרתי את השאלה שבכותרת. בהשערה שיערתי שככל שריכוז המלח יעלה, כך הנביטה תהיה יותר חריגה. עשיתי 5 חזרות ל6 טיפולים: ריכוז 0.5% מלח בישול במים מזוקקים, 1%, 1.5%, 2%, 2.5% ובקרה- ללא מלח בישול. בתוצאות הייתה סטיית תקן רצינית, שהעידה שאין באמת הבדל בריכוזים אלו ובהשפעות שלהם על נביטת החיטה. הייתי רוצה לקבל תשובה לשאלה- מדוע? והאם יש איזה בסיס ביולוגי לתוצאות שקיבלנו?

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן