שלום, במסגרת כתיבת עבודת 'ביוחקר' במגמת ביולוגיה, בחרנו לבדוק את השפעת האתנול על הכבד. לצורך זה השתמשנו בכבד של תרנגול. שמנו תמיסת כבד שמחצנו וסיננו במבחנה עם אלכוהול בריכוזים החל מ0% ועד ל99% ובנוסף שמנו במי חמצן בריכוז 3%. התוצאות של הניסוי שלנו יצאו כך שנראתה ירידה בגובה הקצף שנוצר בריכוזים 0% עד 72% ואז ראינו עלייה קיצונית בעלייה בקצף באלכוהול בריכוז 96% ועלייה עוד יותר גדולה באלכוהול בריכוז 99%.
איך זה הגיוני שהתוצאות יצאו כך?
תודה מראש.