השפעת ריכוזי תמיסת גלוקוז על נביטה

בס"ד

שלום לכם.

כמנחה בביוחקר, יש לי קבוצה שבודקת השפעת תמיסת גלוקוז על נביטה. יש התייחסות לכך בשאלה 8311 באתר זה. בתשובתו של ד"ר אהרון פאיט: "מתחת לריכוז של 1% תמיסת גלוקוז, הדבר משמש כדי לשפר את פוטנציאל הצמיחה של הנבט ובכך משפר את שיעור נביטה. מתחת לסף של 1% יכול להיות שיביא לאיתחול מנגנון מולקולרי, חילוף חומרים או מנגנוני איתות אשר יביאו לעידוד הנביטה". האם אפשר לקבל תמיכה לבסיס ביולוגי זה? הבנתי שזה חידוש, כי הרי נביטה לא צריכה תמיסת גלוקוז בריכוז נמוך כדי לקרות טוב יותר.
ממש אשמח לעזרה בהנחייה.
רק טוב.
רונן

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן