השפעת ריכוזי רוזמרין על נביטה של זרעי חיטה

שלום רב, אני עורך עבודת ביוחקר בנושא השפעת ריכוזי רוזמרין על נביטה של זרעי חיטה.
בתום הניסוי שנמשך 20 יום בדקתי תוצאה של גובה ממוצע של נביטה גבוה במיוחד בריכוזים גבוהים של רוזמרין. כיצד ניתן להסביר מצב שבו בריכוז רוזמרין של 75% יש ממוצע נביטה של כ-16 ס"מ בעוד שבריכוז רוזמרין של 0% אחוז הנביטה היה כ-14 ס"מ בלבד.
בנוסף,הגרף שמתקבל מתאר קו מפותל  המתחיל ב-0% ריכוז רוזמרין ו-14 ס"מ, ככל שריכוז הרוזמרין עלה הגובה הממוצע ירד באופן מתון וב-50% ריכוז רוזמרין הגובה הממוצע הוא 10 ס"מ בלבד.
בריכוז רוזמרין של 75% יש עלייה חדה בגובה הממוצע והגובה גדל ל-16 ס"מ ובריכוז רוזמרין של 100% יש ירידה חדה ל-9 ס"מ.

דילוג לתוכן