השפעת ריכוזי קפה שונים על נשימה תאית בשמרים

במסגרת פרויקט הביוחקר הקבוצה שלי בחרה לחקור את עניין השפעת ריכוזי קפה שונים על נשימה תאית בשמרים. את הניסוי ערכנו בצורה כזו שהגורמים הקבועים הם- טמפ', כמות סוכרוז, זמן וכמות שמרים. הגורם המשפיע הינו ריכוז הקפה. לכל קולונה הוספנו ריכוז שונה של קפה ומדדנו לאחר חצי שעה את כמות הפד"ח שנפלט. לפי התוצאות (הניסוי נערך פעמיים פלוס נעשה ריבוי פריטים- שלושה בכל ריכוז) קיבלנו כי ריכוז גבוה של קפאין גורם להגברת קצב הנשימה התאית בשמרים, כלומר נפלטה כמות גדולה יותר של פד"ח .רצינו לדעת ממה זה נובע, כלומר מהי הסיבה שהשמרים מגבירים את קצב הנשימה התאית שלהם? קראתי שהקפאין מעכב הפרשת אנזים בשם TOR, מה שגורם לתחושת הרעבה אצל השמרים, אך לא הבנתי כיצד זה מתקשר לחלוטין. אני צריכה את התהליך המדוייק שמתרחש בשמרים בעקבות הוספת הקפאין.

כתיבת תגובה