בניסוי במסגרת הביוחקר בדקנו את בשפעת ריכז הלקטוז על תסיסה לקטית בחלב. בניסוי לקחנו חלב רגיל וחלב דל לקטוז והוספנו ריכוזי לקטוז שונים כמות זהה של יוגורט (כפית מדידה) לכמות זהה של 100 מ"ל חלב.
השערתנו הייתה שככל שיהיה יותר ריכוז לקטוז כך תהייה יותר תסיסה לקטית והחלב יהיה חומצי יותר.
מבדיקה שערכנו בעזרת מכשיר PH מטר התגלה שככל שריכוז הלקטוז גבוה יותר ההפרש בין ה-PH ההתחלתי ל-PH הסופי היה קטן יותר במקום גדול יותר (בחלק מהתוצאות)
הבדיקות נערכו אחרי 30 דקות ו40 דקות והתוצאות מראות חזרתיות במגמה אשמח להבין מדוע התוצאות הפוכות מהשערתי