שלום,
כאשר מנסים להנביט זרעים שונים בריכוזי מלח שונים ניתן לראות שככול שריכוז המלחים עולה יש ירידה באחוז הנביטה – נניח בזרעי חיטה שנבדקו בריכוזים שבין 0-3%
1. ברצוני לדעת האם התהליכים הבאים הם אלו המשפיעים על ירידה באחוז הנביטה כתוצאה מריכוזי מלחים לא אופטימליים:
א. קושי בקליטת מים לזרע באוסמוזה
ב. פגיעת המלחים במבנים תאיים ובפעילות אנזימתית
3. האם המלחים גורמים לבעיות נוספות בזרע שיוצרות עיכוב נביטה?
4. מהו הגורם העיקרי לעיכוב הנביטה בסביבה היפרטונית?
5. האם בתמיסה של 3% חלה כניסה משמעותית של מים לזרע? – היות וריכוז המומסים בזרע הוא גבוה מאוד ביחס לסביבה זו, כיוון שאחוזי המים בזרע דלים מאוד?
תודה.