השפעת ריכוזים שונים של סוכרוז על תהליך הנשימה של שמרים.

שלום,
יש לי שאלה במסגרת הביוחקר שעליי לעשות.
עלינו לעשות 2 שאלות חקר. השאלה הרשאונה הייתה מהי השפעת ריכוזים שונים של מלח על תהליך הנשימה בשמרים והשערתנו הייתה שאם נשים שמרים בתוך תמיסה שהיא היפר-טונית – תמיסה עם ריכוז מומסים גבוה אז פעילות השמרים תיפגע. ולכן ככל שנעלה את ריכוז המלחים במבחנה כך קצב הנשימה של השמרים תיפגע. ואכן, ההשערה אומתה במהלך הניסוי.
ושאלתנו השנייה הייתה מהי השפעת ריכוזים שונים של סוכרוז על תהליך הנשימה של שמרים והשערתנו הייתה זהה לשאלה הקודמת, אך בניסוי עצמו נוכחנו לגלות כי לא הייתה פגיעה בתהליך הנשימה של השמרים.
המבחנות הכילו 5 מיל' תמיסת שמרים בריכוז 15% ו 9 מיל' תמיסת גלוקוז בריכוז 4% שאליה הוספנו ריכוזים שונים של מלחיםסוכרוז.
*חשוב לציין כי ריכוז הסוכרוז בשאלה השנייה היה זהה לריכוז המלחים בשאלה הראשונה.

שאלתי היא מדוע נשימת השמרים לא נפגעה בתמיסות שהכילו ריכוזים שונים של סוכרוז בדומה לתמיסות שהכילו ריכוזים זהים של מלחים?
הרי גם פה אמור לקרות תהליך של אוסמוזה ויציאת נוזלים מתא השמר ולכן גם תהליך הנשימה שלהם יפגע.

תודה, דוד .

כתיבת תגובה