השפעת ריכוזים שונים של אלכוהול על קרומי התא של סלק

אנחנו בכיתה י"א ואנחנו עושות ביוחקר על השפעת ריכוזי אלכוהול שונים על חדירות קרומי התא של סלק.
עשינו כבר ניסוי ובו שמנו חתיכות שוות של סלק בריכוזים שונים של אלכוהול (15% 40% 80%…) ומדדנו את חדירות הקרומים לפי צבע התמיסות, בריכוזים הנמוכים מעט מאוד אלכוהול הרס את קרומי התא ולכן הדיפוזיה לא התגברה בהרבה ומעט פיגמנטים השתחחרו (התמיסות היו בגווני שקוף- ורדרד חלש) בריכוזים היותר גבוהים של הכהל יותר קרומי תא נהרסו ויותר פיגמנטים השתחררו לתמיסה בדיפוזיה (התמיסות היו בגווני אדום וורוד עזים יותר).
בריכוזים המאוד גבוהים של הכהל (96% למשל) צבעי המים לא היו עזים יותר אלא חלשים יותר.. לא הצלחנו להבין למה ריכוז אלכוהול גבוה מאוד לא משפיע בצורה חזקה יותר על קרומי התא של הסלק אלא יוצר תוצאות שוות לתוצאות מהמבחנות עם הריכוזים הנמוכים יותר…
נשמח אם מישהו יוכל להסביר לנו מה בדיוק קרה שם…

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן