שלום, במסגרת הביוחקר ברשת שלנו ערכנו ניסוי וגילינו כי הקינמון(שמדמה פעולת האינסולין) גורם לעליה בקצב הנשימה התאית של שמרי האפייה(מדדנו את כמות הפחמן דו חמצני שנפלט בתהליך הנשימה התאית בשמר). בכל מבחנה שמנו רמת קינמון שונה וגילינו מגמת עליה, יש לציין כי הוספנו את אותה כמות סוכר בכל מבחנה עם שמרים וכמות של שמרים שווה וטמפרטורה וכו.
אך אנו לא מוצאים את הביסוס הביולוגי לכך שהקינמון בשמרים גורם לספיגה יותר טובה של סוכר כמו האינסולין, האם זה כמו בבני האדם?, שהקינמון גורם לריבוי של נשאי גלוקוז בדם וכך לקליטה של סוכר או בדרך אחרת?
נשמח מאוד לעזרה