השפעת סוג הסוכר על תהליך תסיסה של שמרים

שלום רב,
אנחנו תלמידות כיתה יב בתיכון מקיף יהוד, מיה ונוי, ערכנו עבודת ביוחקר על השפעת סוג הסוכר (גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז, מלטוז, עמילן ומים) על תהליך התסיסה בשמרים, נמדד בשתי דרכים:
1. חיבור פיפטה למבחנה בה נמצאת תמיסת השמרים והסוכר ומדידת עליית הנוזל במעלה הפיפטה.
2. הוספת פנול פתלאין לתמיסת השמרים והסוכר, ואז טיטור תמיסת NaOH לתמיסה, עד לשינוי צבע התמיסה לורוד.
התוצאות שלנו היו כי בתמיסת הסוכרוז הנוזל עלה הכי הרבה ונדרשו הכי הרבה טיפות NaOH לשינוי הצבע, ורצינו לשאול מה יכולה להיות סיבה הגיונית לכך?
השערתינו הייתה שגלוקוז הוא זה שמדדיו יהיו הגבוהים ביותר, שכן הוא חד סוכר שלא זקוק לפירוק והוא המגיב בתהליך התסיסה, אך הוא היה רק במקום השני אחרי סוכרוז.
נשמח להסבר
תודה רבה

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן