השפעת סוג הסוכר על קצב נשימת השמרים

שלום לכולם, 

בביוחקר שלנו, בדקנו את השפעת סוג הסוכר על קצב נשימת השמרים. השתמשנו בסוכרים : סוכרוז, לקטוז, גלוקוז ופרוקטוז. 

את המשתנה התלוי מדדנו בשתי דרכים : גובה הקצף שנפלט במבחנה וע"י טיטור תמיסת NaOH למבחנה אליה הכנסנו פנול פתלאין – ככל שיידרשו יותר טיפות NaOH כך נדע שהסביבה חומצית יותר, כלומר שיותר פד"ח נפלט בתהליך הנשימה התאית, ומכאן נסיק שקצב הנשימה התאית הינו גבוה יותר. 

התוצאות שקיבלנו היו : שקצב הנשימה התאית היה גבוה ביותר בסוכר פרוקטוז, אחרי זה גלוקוז, לאחר מכן בפער קטן סוכרוז ולבסוף הלקטוז. 

חסר לנו המידע מדוע הפרוקטוז היה טוב יותר מהגלוקוז ואיזה אנזימים בעצם גרמו לפירוק הפרוקטוז והלקטוז. אנו יודעים שהסוכרוז מפורק הודות לפעילות האנזים אינברטאז, מה לגבי השאר ? 

בכלליות אנו נשמח לקבל עוד בסיס ביולוגי לתוצאות אלה בו נוכל להיעזר בכתיבת המבוא והעיבוד נתונים. 

תודה רבה !! 

כתיבת תגובה