השפעת סוג הסוכר על קצב הנשימה התאית בשמרים

שלום רב,

במסגרת עבודת הביוחקר בביולוגיה אנו בודקות את השפעת סוג הסוכר על קצב הנשימה התאית בשמרים. בדקנו חד סוכר- גלוקוז. דו סוכר- סוכרוז ורב סוכר עמילן.

בעמילן כמעט ולא התבצע נשימה תאית- אנו יודעות ששמרים אינם מפרקים עמילן. אולם בכול חזרות הניסוי קצב הנשימה התאית היה גבוה יותר בסוכרוז מאשר גלוקוז. לא ברור לי למה?

(ריכוז תמיסת הסוכרים היה 6%, וברגע הוספת הסוכר לתמיסת השמרים השרנו למשך 10 דק' את המבחנות באמבט מים בטמפ של 36 מעלות.)

תודה רבה,
דניאל

כתיבת תגובה