השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת השמרים

שלום, אנו תלמידות כיתה י'א וכחלק מתכנית הלימודים התבקשנו לעשות עבודת חקר. בביוחקר אנו חוקרות כיצד סוגי סוכר שונים (לקטוז, פרוקטוז, גלוקוז, גלקטוז וסוכרוז) משפיעים על תסיסת השמרים. ביצענו את הניסוי והתוצאות הראו שגלוקוז גרם לשיעור התסיסה הגבוה ביותר ואחריו הסוכרוז, במקום השני. כיצד ניתן להסביר תוצאה זו? הרי סוכרוז הוא דו סוכר ומשום שדו סוכר חודר בקצב איטי יותר לתא שיעור התסיסה של סוכרוז היה אמור להיות נמוך יותר משיעור התסיסה של הפרוקטוז והגלקטוז. תודה מראש.

כתיבת תגובה