השפעת סוגי סוכר שונים על קצב נשימה תאית בשמרים

במסגרת 5 יחידות בביולוגיה, עלינו לבצע ניסוי שקשור לביולוגיה. החלטנו לחקור את השפעת סוגי הסוכר השונים על קצב הנשימה התאית בשמרים. השערתינו היתה כי הגלוקוז יהיה היעיל ביותר עבור השמרים, היה לנו קשה לבסס את הידע על כך? נשמח שתעזרו לנו למה דווקא עם הגלוקוז השמרים יבצעו נשימה תאית מיטבית? ומדוע לא באחרים כמו: פרוקטוז, לקטוז, סוכרוז, מלטוז. כמובן שחקרנו גם עם גלוקוז. דבר נוסף, על איזה בסיס ביולוגי הסתמכנו? שאלה אחרונה- עשינו ניסוי המשך ובו בדקנו את השפעת "סוכרה דיאט"- ממתיק מלאכותי על קצב נשימה תאית בשמרים. מה ההשערה שלנו לגביו? מה הבסיס הביולוגי? הרי אנו יודע שערכו הקלורי נמוך. אשמח לכל הרחבה נוספת ופירוט.

כתיבת תגובה