שלום,
במסגרת עבודת הביוחקר חקרנו את השפעת זמן חשיפה לאוויר (התחמצנות) על כמות הויטמין C במיץ תפוזים טבעי בעזרת טיטור ב2.6 דיכלורופנול אינדופנול. מצאנו שככל שהמיץ תפוזים נחשף יותר לאוויר, היה דרוש פחות טיפות לטיטרציה. אך בשלב מסויים כמות הטיפות נשארה קבועה ולא ירדה. נשמח להבין את העניין הזה, האם זה אומר שיש כמות מסויימת של ויטמין שלא מתחמצנת יותר? או שגם בצורה המחומצנת שלו הויטמין מגיב עם האידיקטור הנ"ל? נשמח להסבר ו/או הפניה למקור מידע או תשובה דומה לעניין במקום אחר.
תודה מראש, סמדר