השפעת מליחות על נביטת זרעים

בניסוי שביצענו בעבודת הביוחקר שלנו, גילינו כי זרעי החיטה עמידים יחסית להשקייה בתמיסות מלח. הם נובטים יפה (יחסית לזרעים אחרים) במים מליחים (עד 0.4% מליחות) רצינו לשאול: האם ידוע לכם מהו המנגנון / מנגנונים המאפשרים לזרעי החיטה לנבוט ולצמוח טוב יותר מאחרים? האם ייתכן שריכוז המלחים בזרע גבוה יחסית או אולי מופעלות משאבות כלשהן להוצאת המלח?


לא מצאנו חומר על כך… בתודה מראש


אור אתלאיי ורוני הן

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן