במסגרת הביוחקר, הכנתי 2 ניסויים- האחד בודק השפעת ריכוזי מלח שונים על קצב נביטה בחיטה. השני, שנועד להוכיח שהמלח הוא טוקסי ולסוכר השפעות חיוביות, בדק השפעת אותם ריכוזים של סוכר על קצב נביטה בחיטה.
כשהגעתי לחלק המסקנות- לא מצאתי מידע המפרט את ההשפעות החיוביות של הסוכר, אשר גורמות לנביטה מוצלחת גם בריכוז גבוה מאוד (2%). אשמח לדעת מהן בידיוק.
האם עצם הרטבת הזרעים מספיקה לנביטה? שכן, גם בריכוזים גבוהים של סוכר הייתה נביטה (למרות שהתמיסה היפרטונית).
שאלה אחרונה- האם אוכל להסיק שכניסה/ יציאה של מים אין תפקיד מרכזי בנביטה (במקרה הנוכחי) ואילו לסוג המומס יש את ההשפעה המרכזית?