השפעת מלחי ניקל על נביטה של אמברוסיה, עגבניה ופלפל

אנחנו 2 תלמידות בכתה יב עושות עבודת ביוחקר בנושא השפעת מלחי ניקל על נביטה של אמברוסיה, עגבניה ופלפל. המטרה – למצוא צמח שאולי יוכל לנקות קרקעות שיש בהן מתכות כבדות. להפתעתנו מצאנו שעגבניה שורדת הכי טוב במלחי ניקל לעומת שני הצמחים האחרים ולא רק זה אלא שריכוז 0.1% מלחי ניקל עיכב נביטת עגבניה ( 30% אחרי 10 ימים ) לעומת בקרה ( 58% ) ובריכוז של 0.3% מלחי ניקל הנביטה היתה של 50%. איך ניתן להסביר את הנביטה הגבוהה ב 0.3% לעומת הנביטה ב- 0.1%? האם יתכן שמלחי ניקל עוזרים לנביטת עגבניה? ידוע לנו כי עגבניה עמידה בפני מלחים והיא יוצאת מתוקה יותר בנוכחותם ( המורה סיפרה לנו ) אבל מלחי ניקל? מתכת כבדה? עוזרים לעגבניה? נודה לתשובתכם, עינב ונועה מאולפנת להבה קדומים.

כתיבת תגובה