השפעת מלחים שונים על נביטת זרעי חיטה

שלום למומחה,



במסגת פרוייקט חקר של תלמידים העמדנו בכתה ניסוי של השוואת השפעה בין מלחים שונים בריכוזים מקבילים עולים על אחוזי נביטה של זרעי חיטה.



הכנו תמיסות של המלחים: KCl ו- NaCl



בריכוזים (M): 0, 0.1, 0.2, 0.3, 0.4, 0.5



ציפינו לירידה באחוזי נביטה בשני המלחים – ואכן קיבלנו,



אך ציפינו שעיכוב הנביטה יהיה יותר חזק במלח NaCl



וקיבלנו תוצאות הפוכות שבאופן יחסי המלח KCl עיכב יותר את הנביטה.



שאלתנו היא מה הבסיס הביולוגי לכך?



מדוע KCl פוגע יותר בתהליכי הנביטה?



תודה



איילת

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן