שלום רב,
אחת מקבוצות החקר אותה אני מלווה נתקלה בתופעה שלא מצאנו לה תשובה בספרות המקצועית.
הקב' בודקת השפעת מיץ עגבניות על נביטת זרעי עגבנייה ונשימה תאית של זרעי עגבנייה.
הבנות בדקו את ההשפעה גם על זרעים יבשים וגם רטובים.
בהשפעה על נשימה תאית נראית ירידה בנשימה ככול שמיץ העגבניות מרוכז יותר. רואים יפה את המגמה גם בזרעים רטובים וגם בזרעים יבשים. בזרעים רטובים הערכים של הנשימה התאית גבוהים יותר . תוצאה התואמת את השערת הבנות.
בצוות המקביל שבודקת אחוז נביטה נראית גם מגמה של ירידה ככול שריכוז מיץ העגבניות גדל אך בזרעים הרטובים יש עיכוב גדול יותר בנביטה (כלומר אחוז נביטה קטן יותר) מאשר בזרעים יבשים.
מה דעתך? האם יש הסבר לכך? יכול להיות שבגלל שהזרעים הרטובים התחילו נשימה תאית ולכן מיץ העגבניות משפיע יותר על נביטתם?
האם התוצאות אינן תקינות / הגיוניות וכדאי להעמיד שוב את הניסוי?
אודה לך על תשובתך.