היי, אני לומדת במגמת ביולוגיה בכיתה יב וחלק מעבודת החקר שלי קשור להתרבות חידיקים.
התבקשנו לכתוב על גורמים שמשפיעים על ההתרבות וכתבתי גם על טמפרטורה.
לפי מה שלמדנו עלייה בטמפרטורה גורמת לעלייה בקצב התגובה האינזימטית, אז ככל שהטמרפטורה עולה אז קצב התרבות החיידקים יהיה גבוה יותר, (כמובן עד לטמפרטורה מסוימת שבה מתחילה להיות דנטורציה).
המחשבה הראשונה שעלתה לי לאחר מכן היא שאם שטמפרטורה משפיעה על התרבות חיידקים אז היא בטח משפיעה גם על התרבות בני אדם- הריון. מהר מאוד הבנתי כי בני אדם הם יצורים הומיאותרמים וטמפרטורת הגוף שלהם לא מושפעת מהסביבה החיצונית, אז משך זמן ההירון ישאר קבוע (יחסית) וללא קשר לטמפרטורה החיצונית.
מחשבה שנייה שעלתה לי היא אז מה קורה ביצורים פויקולותרמים, אשר טמפרטורת הגוף שלהם מושפעת מהסביבה החיצונית. אז השאלה שלי היא אם במצב שבו טמפרטורת הסביבה נמוכה אז משך ההריון (אם אפשר לקרוא לזה ככה) יהיה איטי יותר ובטמפרטורות גבוהות יותר יהיה מהיר יותר?
או שבכלל בטמפרטורות נמוכות אשר יכולות כביכול לשנות את קצב ההריון באופן משמעותי הן נמוכות מדי והיצור הפויקולותרמים לא נמצא בהן בכלל ?
עוד אפשרות שחשבתי עליה היא שאולי יצורים פויקולותרמים מקיימים הריון חוץ גופני (אם אפשר לקרוא לזה ככה)- כמו הטלת ביצים כי אנזמי "העובר" לא יכולים להתקיים בטמפרטורות אינן קבועות.
נ.ב
ההשערה כי יצורים פויקולותרמים מקיימים הריון "חוץ גופני" היא מהקונטציה הראשונה שעלתה לי למוח- דגים ונחשים המטילים ביצים.
תודה מראש וסליחה על הבלאגן ואי הסדר בשאלה.