השפעת טמפרטורה על מסת ויטמין C

שלום,

ביצענו ניסוי במסגרת שיעור כימיה, כששאלת החקר הייתה מהי השפעת הטמפרטורה על מסת הויטמין C שבמיץ תפוזים? השרנו בטמפרטורות של 16,40,60 ו80 מעלות למשך 45 דקות ארלנמאיירים עם מיץ תפוזים וביצענו טיטראציה על פי פרוטוקול שמצאנו בספר כימיה. ידענו כבר כי ויטמין C הוא אנטי אוקסידאנט וכי הוא מגיב עם מולק' חמצן בשתי דרכים: באמצעות האנזים L אסקורבט אוקסידאז ובאמצעות יוני מתכת. לא ידוע לנו על יוני מתכת בתוך תפוזים על כן, בהשערתנו חשבנו כי בטמפרטורה של 80 מעלות האנזימים יעברו דנטורציה, והתגובה תתרחש לאט יותר מב- 60 מעלות. זה לא מה שארע- מסת הויטמין C שמצאנו במיץ ששהה ב80 הייתה הנמוכה ביותר ואיננו מבינות לחלוטין מדוע. את הניסוי ביצענו פעמיים וקיבלנו בהן תוצאות זהות. חשבנו שכנראה קיימת תגובה נוספת של הויטמין עם האוויר ורצינו לדעת מהי. לא הצלחנו למצוא על כך מידע ולכן אנו זקוקות לתשובתכם!

תודה רבה והמשך יום נעים.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן