שלום, א. תלמידי מבצעים עבודה בה הם בוחנים השפעת טמפ' על קצב פעילות האנזים פוליפנול אוקסידאז בהשחמת תפוח עץ שנחתך. הייתי רוצה לדעת את תפקידו של תהליך ההשחמה וכיצד הוא מועיל לעץ התפוח/לזרעיו וכו'. אני מבין שיש להשחמה עצמה תפקיד כלשהו בהגנה על הפרי? כיצד היא מגינה עליו? האם ההשחמה היא חלק מתהליך ריקבון הפרי? ב. בפלחי תפוחים שחתכנו בטמפ' גבוהות במיוחד [קרובים ל100 מעלות], התפוח השחים מהר מאד. האם התרחשה בטמפרטורות אלה ריאקציה אחרת בתפוח? איזה שהוא סוג של "בישול" שאיננו תגובה של פוליפנול אוקסידאז? שהרי יש סיכוי טוב שהאנזים עבר דנטורציה בטמפרטורות אלה? תודה רבה! אלון