שלום ותודה רבה על העבודה המבורכת
מה אמורה להיות ההשערה לניסוי כזה:
אם נחמם לטמפ' שונות חתיכות תפו"א ולאחר מכן בטמפ' החדר נכניס אותם לתמיסה סוכרוז ונשווה משקל בין התחלת הניסוי למשקל בסופו?
ובמילים אחרות – בתקווה שאני מדייקת: מה קורה לאוסמוזה כשהקרומים נהרסים?
האם נכון לומר שככל שהטמפ' בחימום מוקדם גבוהה יותר, כך האוסמוזה גבוהה יותר? (ולכן הפרש המשקל יהיה גדול יותר?)
או שאם בררנות הקרום נהרסת אז יש גם כניסת סוכרוז בחופשיות ובדיקת הפרשי משקל כבר לא מעידים על כלום?
ולסיום – כשהקרומים נהרסים בחימום – רק החלבונים בקרום נהרסים או גם הפוספוליפידים?
תודה רבה