שלום, במסגרת הביוחקר אני בחרתי לחקור את השפעת החומצה האסקרובית הנחשפת לאוויר בפרקי זמן של 20 דקות על תהליך ההשחמה. חשפתי את החומצה(בריכוז של 1%) לאוויר כל 20 דקות סגרתי עד ל 120 דקות . כאשר שפכתי את החומצה המחומצנת קיבלתי תוצאות הפוכות להשערתי. מצאתי שהחומצה האסקורבית גם אם היא נחשפהה וגם אם לא היא גרמה לעיכוב תהליך ההשחמה. ציפיתי שהחומצה שנחשפה לפרקי זמן של 120 דקות ו- 80 דקות לא תעכב את תהליך ההשחמה ואני אראה השחמה של התפוח. בנוסף שמתי לב שכאשר שפכתי את החומצה המעט חום שהצטבר בזמן החלוקה לצלחות הבהיר (חלקים שהושחמו חזר לצבעו).בדקתי את ה Ph של החומצה והוא 3.
כיצד ניתן להסביר את התוצאות הנ"ל ? ואיך אני יכל להצליח את הניסוי שלי ע"פ ההשערה שלי ?
תודה רבה אשמח לתשובה.
בברכה , איציק אברהם.