שלום, אנחנו עובדות בכיתה עכשיו על הביוחקר בנושא הבשלת פירות. תוצאות הניסוי היו שבשקית שבה היו שתי תפוחים העגבניות יותר הבשילו מאשר בשקית שבה היו 4/5. רצינו לשאול מדוע זה כך? שיערנו שדווקא שככל שתגדל כמות התפוחים יגדל קצב ההבשלה. בנוסף בשקית שבה לא היו תפוחים התוצאה הייתה שעגבנייה אחת הבשילה יותר מהשקית שבה היו שתי תפוחים אבל העגבנייה השנייה נשארה ירוקה. איך העגבנייה בלי התפוחים הבשילה יותר מהעגבניות שעם תפוחים? ומה קרה לעגבנייה שנשארה ירוקה? תודה רבה!