השפעת החשיפה לחמצן על כמות ויטמין C בתפוזים

זוג תלמידות בדקו בעבודת ביוחקר את השפעת החשיפה לחמצן על כמות ויטמין c
בתפוזים.
הם חתכו תפוזים למספר חתיכות שונה: תפוז לחצי, לארבע,לשש,לשמונה ולעשר
ותפוז שלם כבקרה .לאחר כשעה הם סחטו את התפוזים למבחנות ,הוסיפו כמות שווה
של עמילן וטיטרו עם יוד עד לקבלת צבע שחור. התוצאות יצאו מפתיעות:ככל
שהתפוז היה חתוך יותר,התקבל בו יותר ויטמין בניגוד להשערה שחשיפה לחמצן
פוגעת בויטמין c. נשמח להסבר ואף להפנייה למקורות מידע רלוונטיים .תודה רבה

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן