השפעת החומציות על קצב נשימת שמרים

שלום
אנחנו בודקים בביוחקר את השפעת החומציות על נשימת שמרים.
קצת התקשנו בהעמדת הניסוי, מכיוון שהחומציות משתנה כל הזמן בעקבות שחרור הפחמן הדו חמצני וכן הרבה דרכי מדידה של קצב הנשימה מבוססים על שינוי החומציות כתוצאה מכך. (והרי זהו המשתנה הבלתי תלוי)
ולא מצאנו ניסוי דומה
חשבנו למדוד את תזוזת הבועית בפיפטה כמדד לנשימה, כמו כן להתסיס את השמרים בתמיסת בופר. בופר יפגע בניסוי? איך עוד ניתן למדוד זאת?
נשמח לעזרה..

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן