שלום רב,
במסגרת ניסוי הביוחקר בדקנו את השפעת הורמון האתילן (המופרש מפרי התפוח) על קצב הבשלת הבננה. לשם כך ביצעו 5 טיפולים -בכל טיפול העלנו את רמת ההורמון (ע"י הגדלת מספר התפוחים: בטיפול 1 היה תפוח אחד עם בננה, בטיפול 2 היה 2 תפוחים עם בננה וכן הלאה). את התפוחים והבננות הנחנו בשקיות אשפה, בהן ביצענו חירור ע"י מחט על מנת למנוע האטה בקצב ההבשלה מפליטת CO2.יש לציין כי הבננות היו מאותו האשכול והסוג,ירוקות, וכי התפוחים היו מאותו הסוג (סטרקינג). לאחר 6 ימים, פתחנו את השקיות: מדדנו את משקלי הבננות, בדקנו את רמת הגלוקוז וצבע ההשחמה של הבננה. תוצאות הניסוי הראו כי ככול שרמת האתילן (מספר התפוחים) היתה גבוהה יותר, כך הבננה בשלה יותר (על סמך טבלת הבשלה).
כמו כן, בדיקת הגלוקוז הראתה כי ככול שרמת האתילן הייתה גבוהה יותר-כך רמת הגלוקוז בבננה הייתה גבוהה יותר. לעומת זאת, בבדיקת משקלי הבננה לאחר הניסוי, התקבלה מגמה שונה ממה שציפינו לראות: ככל שרמת האתילן הייתה גבוהה יותר, כך הבננה איבדה פחות מסה (למרות שנמצא בה יותר גלוקוז והייתה בשלה יותר). מה יכול להיות ההסבר לירידה במשקל הבננה?
תודה מראש.