השפעת ההורמון אתילן על משקל הבננה

שלום רב,
במסגרת שיעורי ביולוגיה, אני וחברתי בחרנו לעסוק בתופעת "השפעת ההורמון אתילן על משקל הבננה" במהלך הניסוי הגענו לתוצאות שאינן חד משמעיות; ראשית בניסוי המקדים בחרנו מגוון זני תפוחי עץ ושמנו כל זן בנפרד עם בננה בשקית סגורה, וזאת, על מנת לבדוק איזו בננה הבשילה יותר מהר וכך גילנו איזה זן של תפוחי עץ פולט יותר אתילן (מהניסוי הגענו למסקנה שתפוח מזן פינקליידי פולט הכי הרבה אתילן).
לאחר מכן ערכנו ניסוי בו הכנסנו לתוך שקית רק בננה ללא תפוחי עץ וזאת לצורך בקרה חיצונית. ולצורך בקרה פנימית הכנסנו בננות לשקיות שונות והגדלנו את מספר תפוחי העץ משקית לשקית מאחר וקיים קשר בין מספר תפוחי העץ לבין מידת הבשלת הבננות אשר מושפעת מפליטת ההורמון אתילן.
את הניסוי ערכנו לכמשך 7 ימים, ובדקנו את השינוי במשקל כל יום. לאחר 7 ימים הגענו לתוצאה שכל הבננות ירדו בערך אותו משקל בגרמים- הבננה ללא תפוח בלבד ירדה בגרם אחד פחות מהבננה שהייתה מצויה בשקית ביחד עם 5 בננות. מדוע מספר התפוחים לא השפיע במידה ניכרת על הירידה במשקל? הרי ככל שמספר התפוחים גדול יותר, יותר אתילן נפלט ומתרחשת נשימה תאית בקצב מהיר יותר שתוצריה הם ירידה במשקל. נסינו למצוא מידע באינטרנט אך לא מצאנו. בנוסף כחלק מ"טביעת אצבע" בניסוי החלטנו להכניס לשקית בננה אחת עם תפוח אחד אך את תפוח זה חצינו לרבעים- וכאן הבננה ירדה במשקלה במידה ניכרת, אף יותר משמשקלה ירד שהכנסנו בננה 1 עם 5 תפוחים. מדוע?
נשמח בבקשה לתשובה, או למקורות שיסייעו לנו.
תודה רבה.

כתיבת תגובה