השפעת גיל החלב על דרגת החומציות

שלום רב,

בעבודת הביוחקר אנו בודקות את דרגת החמצת החלב לאחר תאריך התפוגה הרשום עליו, כלומר: השפעת גיל החלב על דרגת החומציות. החלב היה חלב יוטבתה מועשר בויטמינים B12,D,E , מפוסטר על, מהומגן, 3% שומן. החלב היה בבקבוק של 2 ליטר.

התחלנו את הבדיקה ביום 4.11.13 ובדקנו דרגת חומציות בעזרת מד PH, מקלון PH וטיטרציה (של NAoH ). את החלב שמרנו במקרר לאורך כל שלושת שבועות הניסוי. שלושת הבדיקות נעשו כל 48 שעות מהיום שפג תוקפו. תוצאות הניסוי: מד הph הראה 6.7 והתוצאה לא השתנתה במשך שלושה שבועות, המקלון הראה 7 PH והתוצאה לא השתנתה במשך שלושת השבועות. מספר הטיפות בטיטרציה השתנה,אך ללא מגמתיות כלשהי.

רצף התוצאות מובא להלן: 22,35,26,39,33,26,26,22(קריאה משמאל לימין). כמו כן ריח החלב בימים האחרונים חמוץ, לא נצפו גושים.

אנו מעוניינות לדעת מדוע לא חל שינוי בדרגת החומציות? והאם יש קשר לכך שמדובר בפיסטור על?

תודה רבה.

כתיבת תגובה