השפעת אתנול על תסיסת שמרים-עבודת ביוחקר

היי שמי בר, תלמיד י"ב, מגמת ביולוגיה.

לצורך עבודת ביוחקר בדקתי מה השפעת ריכוזי האתנול על תסיסת שמרים שתימדד ע"י מדידת הקצף שנפלט בס"מ לאחר 3 ו5 דקות והזמן בדקות עד להתנפחות הבלון.

ההשערה שלי היא ככל שנעלה את ריכוז האתנול כך תרד פעילות תסיסת השמרים.

לאחר המדידות נראה שנפלט הכי מעט קצף ולקח הכי הרבה זמן עד להתנפחות הבלון דווקא במבחנות שבהן לא היה כלל אתנול ופעילות תסיסת השמרים היה הכי גבוה דווקא כששמנו 0.2 מ"ל אתנול במבחנה של 10 מ"ל, מה שנגד לגמרי את ההשערה שלי.

האם מבחינה ביולוגית מצב זה אפשרי שדוווקא כשאין אתנול הייתה מעט ותסיסה לעומת התסיסה הגבוה בנוכחות אתנול ?

תודה מראש, בר

דילוג לתוכן