ערכתי ניסוי על תמצית המלפפון אשר שמרתי במקרר (חלק תחתון) . תמצית זו היא מקור האנזים קטלאזה. גם הסובסטראט נשמר במקרר (על מנת שמי החמצן לא יתפרקו בהשפעת האור). למשך 8 ימים, בכל יום, לקחתי 6 מ"ל מתמצית המלפפון ו-4 מ"ל ממי החמצן. דאגתי לשים את האנזים ואת הסובסטראט ב-20 מעלות. אחר כך ערבבתי במבחנה אחת. אחרי 5 דקות מדדתי את גובה הבועית במבחנה.
הפעילות האנזימטית לפני הכנסת החומרים למקרר היא 100% .
אחרי 8 ימים הפעילות היתה 0% .
איך ניתן להסביר את התוצאות ? ואם אפשר להפנות אותי למקורות הדנים בסוגייה הזאת.
תודה מקרב לב.