השפעת אחסון תמצית מלפפון במקרר-כמקור לקטאלאזה- על פעילות אנזים זה.

ערכתי ניסוי על תמצית המלפפון אשר שמרתי במקרר (חלק תחתון) . תמצית זו היא מקור האנזים קטלאזה. גם הסובסטראט נשמר במקרר (על מנת שמי החמצן לא יתפרקו בהשפעת האור). למשך 8 ימים, בכל יום,  לקחתי 6 מ"ל מתמצית המלפפון ו-4 מ"ל ממי החמצן. דאגתי לשים את האנזים ואת הסובסטראט ב-20 מעלות. אחר כך ערבבתי במבחנה אחת. אחרי 5 דקות מדדתי את גובה הבועית במבחנה.

הפעילות האנזימטית לפני הכנסת החומרים למקרר היא 100% .

אחרי 8 ימים הפעילות היתה 0% .

איך ניתן להסביר את התוצאות ? ואם אפשר להפנות אותי למקורות הדנים בסוגייה הזאת.

תודה מקרב לב.

 

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן