השפעה של גופרית להתפחת שמרים

שלום רב,
מאוד אשמח לדעת מה הקשר והאם קיים בכלל בין גופרית להתפחה מהירה של בצקי שמרים?
כעת אני התחלתי לנהל סדנאות אפייה ובישול לילדים, נוער ובוגרים. אני בעיקר עושה דגש על אפייה מבצקי שמרים, אך דבר אחד אינו ברור לי. קיימת כיום דעה רווחת כי אם להניח קופסת גפרורים מעל הניילון שמכסה את קערת הבצק, כך הבצק יתפח מהר יותר. אני אישית לא רואה הגיון בטענה זו ולא הצלחתי למצוא שום פיסת המידע (בשלוש שפות: עברית רוסית ואנגלית) התומך בקביעה זו.

חשוב להדגיש שאין כל מגע בין קופסת הגפרורים בבצק או באוויר הבא במגע עם הבצק, אלא קופסת הגפרורים מונחת מעל הניילון שמעל הקערה ושאינו נוגע בבצק.
יש טוענים כי בצורה כזאת הבצק תופח מהר הרבה יותר. מניסוי שערכתי לא מצאתי כל שינוי בין התפחה עם קופסת הגפרורים להתפחה בלעדיה.

אשמח מאוד לקבל תשובה על מנת להעביר את הסדנאות ולדעת לענות לשאלה זו לכל המשתתפים.

תודה מראש!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן